Siirry pääsisältöön

"Voi vi**uuuuuuuuuuuuuu"


Niin siinä nyt pääsi käymään, että meikäläinen kaatoi kahvia pitkin permantoa ja suusta pääsi "voiiiii vitjat"

Mutta en ollutkaan yksin tässä toteamassa. Kuorolauluna kuului vierestä "voiiiiiiiii Vit*uuuuuu"
Pippurin suusta.

Isännän kanssa kanssa oli pokassa pitelemistä.

Tiedän, kiroilu ei ole kivaa eikä kaunista. Ja mun suusta niitä pääsee. Vaikka olen jo ollut kohta viisi vuotta äiti. Kun sitä puhetta ei ole apinoitu ennen paljoa, niin kielenkäyttö ei ole kaunistunut aikuisten tasolle.
Nyt harjoittelen. Esikko on sanonut ehkä kaksi kertaa perässäni tuon kaksisanaisen kauneuden. Yksi kerta oli silloin kun luulin jättäneeni avaimet sisälle. Vara-avaimenkin.
Ja toisen kerran tilannetta en muista. Niitä tilanteitahan on.

Tänään käytiin katsomassa mun ysikymppistä rakasta mummua. Mulla on maailman parhaat isovanhemmat.
Mummu oli vauvalle tehnyt jonkun runon, mutta kun ei näe enää kirjoittaa ylös tekstiä, niin se oli ja meni. Mummulla on ollut aina taito runoilla. Hän juur sanoi, kuinka nuoruudessa siskot kehoittivat kirjoittamaan kaikki ylös, mutta mummu ajatteli että kyllä hän vielä kerkiää. Nyt kun kerkiäisi niin ei enää näe kirjoittaa. Vaikka on hänellä vissiin jonkin verran niitä säilössä.

Vauva nukkui koko kyläilyn ajan mummun sylissä. <3




Kameralaukkuun oli majoittunut hämähäkki. Näin sen jo eilen, mutta suljin vain kannen ja toivoin että häviäisi sieltä. Näin ei kuitenkaan käynyt joten tänään  annoin uuden mahdollisuuden kukkapenkissä.

Esikko otti mukaan mummulle Tuomas junan ja "mustikoita". Antakaa mullekin takaisin pala lapsuuden mielikuvitusmaailmasta?
Mummulla on "lelukirjaimia" laatikossa. Käytiin läpi. S-niinkuin sauna, T-niinkuin Taata. Pippuri huomasi T-kirjaimen muistuttavan myös jotain muuta. Pokassa oli taas pitelemistä kun hän veteli sääriään T-kirjaimella  :D <3
Mummulle mennessä Esikko juoksee ekana hakemaan keksilaatikon. Tuo laatikko oli jo tosi jees omassa lapsuudessakin!

Mummujen kukat ne vaan kukkii. Itellä kans aina hetken aikaa.



"laakkalaasia, pippiä, haapulilaitta" Mäkin drive-in tullut tutuksi... . . .




Luulin että Esikko haluaisi maalata junan kuvan. Esikko halusi maalata Tuomas veturin punaiseksi. Hetken mietin mutta ajattelin että kokeilkoot, kerran on hänen junansa. Ei se vesiväri sitten tarttunutkaan niin hyvin kuin oli ajatus.


Opettelin kahvinjuonnin reilu vuosi sitten. Sitten tuli tauko raskauden ajaksi. Nyt kun maistuisi niin tarvii varmaan pitää taukoa ja katsoa kiertääkö vauvan mahassa niin paljon kuin nyt.

Monta rautaa tulessa niinkuin aina ja mitään ei loppuviimeksi saa aikaiseksi. Vauva on niin nopeasti kasvanut, että tarvii alkaa päivittämään vaatekaappia.
Missä "leetone" on? ""No tossa se on, minkä väriseksi äiti sen maalaa?"

Ajeltiin eilen illalla Bauhausille hakemaan uus suihkuhana. Tänä keväänä on rikkoutunut öljypolttimesta osa, likakaivo täyttynyt vaikkei sen kuuluis keskellä kylää täyttyä. Suihku renkannut jne.
Miten tämä ilme voi periytyä? Pippuri peilin edessä. Kun paha mieli tulee, se myös näkyy.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raastan juustohöylällä sipulia leivän päälle??! siis hetkone??!

Tähän tilanteeseen havahduin. "Mitäs mä oikein teen??! " Olin reilu kaks vuotta sitte kokenut tämän saman "Mitäs mä oikein teen??!" fiiliksen, kun menin jääkaapille ja join kolme lasillista maitoa siltä seisomalta. Johan nyt. Voisko olla... Eihän ne oo viä myöhässä. Maanantaina alkaa. Eiku hetkonen. Katotaas kalenterista. Eiku ne piti alkaakin jo kaks päivää sitten. Sanon Isännälle. Ei se usko. Enhän mä oo superhedelmä. 18-vuotiaana makasin potilaspedillä yli 50-vuotiaan miesgynen tutkiessa paikkoja. Hän totesi, että sulla on kysta, iso hyvänlaatuinen kasvain oikeassa munasarjassa. Se voi itsekseen sieltä poksahtaa, se tekee tosi kipeetä ja soitat sitten tarvittaessa ambulanssia....  Ja sulla on myös monirakkulaiset munasarjat, PCO,  eli lapsia et tule todennäköisesti ainakaan luonnollisesti saamaan. ahaa, okei, kiitos tiedosta.... . . . . . . . Mä en saa lapsia ehkä ikinä. Jes. 4 vuotta tässä ajatuksessa. Isännälle oli aika vaikeaa myöntää suhteen alus

ke-la

"PIPPURI EI SAA KIUSATA ESIKKOA!" "TILITTÄÄ TÄSTÄ" (silittää tästä) vastaa Pippuri. Juu just niinhän se olikin, kas kun kukaan muu ei huomannu. Nuo majakka ja perävaunu. Niin suloisia silloin kun leikkivät sulassa sovussa. Ja silloin kun eivät. Maailman raivostuttavin pariskunta. Tämä äiti ei kerkiä laskeen kymmeneen kun menen selvittämään. Pippuri kiusaa tahallaan. Esikko vastaa fyysisesti. Kuukausi takaperin löytyi jo hampaanjälkiä molemmilta. No ei sillä. Tämä on hyvä, mutta kova koulu. Muistan isoveljeni kiristyslauseen lapsuudesta: "sä joko haet tai sä itket ja haet" esim. lihapiirakan jääkaapista :D Useimmiten hain ilman itkua. Yritin mielistellä kovin isoveljeäni, hain toveruutta ja hyväksyntää. Milloin olin harjoituskappaleena niskalenkkiä harjoiteltaessa, milloin mönkijän perässä pulkassa istumassa, milloin tekemässä "mahaplätsejä" järvenkylässä.. Kunhan vaan veli huomas. Kerran hyppäsin "selkäplätsin" niin että

kirpiää pakkausaamua.

Huomenta! Hermot oli kireellä taas tänäkin aamuna.  Vaikka aamu oli kaikinpuolin onnistunut ja onnellinen. Ensimmäinen suuri ilo oli, kun isäntä ja minä, molemmat, yhdessä, nousimme lasten kanssa, eikä vaan toinen. Siivottiinkin yhdessä. Mukavampi aloittaa päivä kun siivotaan yhdessä eilisen sotkuja. Joita ei siivota ikinä illalla. Olen nauttinut näistä pakkasaamuista. Ihanan raikasta. Ihossa se vaan näkyy heti. Kuivaa ja koppuraa ja halkeilee ja kaikki mitä joka vuosi ekoilla pakkasilla. Ja kaikilla pakkasilla ;D Ajattelin, että otan nyt oikein tälläisen rauhallisen kynttilöitä+rentoutusmusiikkia+kuppi kuumaa teetä+eilistä makaroonisalaattia-tunnelman ja täytän samalla tiskikoneen. Ja otinkin. Kaupanpäällisenä sain Pippurin kiljumaan viereen "anna, äiti, anna, äiti, anna", kun hän halusi tietokoneen itsellensä josta rentoutusmusiikki kuului. Sitten karkaan vessaan, vaivihkaa, suljen tosi hiljaa oven. 30 sekuntia ja Pippuri hakkaa ovea ja huutaa äiti avaa, äiti avaa,