Siirry pääsisältöön

Joulu on taas.

Meillä odotellaan pukkia kuin kuuta nousevaa!


Vauva hakee päikkäriunta mun vieressä. Kello 8:42.

Nukahtamiset ovat vaikeutuneet, kun aina puoliunissaan kääntyy mahalleen, eikä oikein osaa siinä asennossa kuitenkaan nukahtaa.

Tätätä, tititi, ja mun mielestä vähän "äittti"-äkin kuuluu välillä, juttua tulee niin, että räkä vaan lentää ;D

**Tänään on historiallinen päivä ja Melba on kiinni. Yleensä Isäntä on käynyt aina sen 9:30-12, mutta nyt on kuulunut varmaan sen verran paljon nalkutusta, että näin tänä jouluna. <3

Tosin kyllä minä ainakin taidan mennä käymään vielä tekemässä muutaman kuvan, ennenkuin pukki tulee.

**Meillä meinasi pikkupaniikki iskeä, kun ainoa Esikon toivomus "Dora kakkonen" ei meinannutkaan tulla postissa. Soitin jo Citymarkettiin ja Prismaan, että onko heillä Dora Seikkailijan Yllätysmunat-jaksoa ja peruin yhden vauvakuvauksen, koska pitäisi lähteä ajelemaan Tampereelle. Cittarista viimeksi oltiin ostettu tämä kyseinen levy vuonna -2013, joten ei löytyny. Prismassa olisi ollut sellainen boksi missä on kolme levyä, varasin sen.
Sitä Esikko varmaan tarkoittaa sanaparilla "Dora kakkonen", koska kuukausi takaperin kävimme Prismassa ja sen jälkeen alkoi puhumaan siitä.
Kummitäti kuitenkin ilmoitti, että dvd oli sittenkin tullut postissa ja reissua ei ollutkaan pakko tehdä!


Esikollahan on tämä kyseinen levy, mutta se pätkii ja ainoana toiveena halusi tämän.
Onneksi Isäntä on senverran jouluhömppä, että saa muutaman muunkin lahjan. :D

** Suoraan sanottuna ajattelin, etten saa itelleni tässä p*skaläävässä  joulufiilistä, mutta kun sain koko kropan kulkevan ihoreaktion rauhoittumaan ja kivut väheneen niin mielikin alkoi kirkastumaan. Plus se, että Isäntä oli siivonnut koko sen ajan kun minä makasin kortisonirasvahuntu-kropassani kädet ristissä muutaman tunnin, torkuin ja odotin oloa parempaa.
Sen jälkeen paketoitiin.. :)

**Nyt sitten vaan odotellaan, että kello lyö kolme ja siskoni pääsee työvuorosta.
Työelämässä hoitajana mielestäni vuoden paras työvuoro oli iltavuoro jouluaattona. Vaikka hommat olivat tasan samat kuin muinakin iltoina, niin siinä vaan on sitä jotain pientä taikaa ja omanlaista rauhaa!

*Ruoista.
Haluan tehdä ainakin joulutorttuja ja makaroonisalaatin. (Olen juur se, ruokalusikallinen jokaista laatikkoa lautaselle kiitos. Ei enempää.) Puuroa ei tule. Mummu tuo laatikot, Taata toi eilen kalaa ja kalkkunaa ja mehuaj a kurkkua ja tomaattia, vaikkei itse tulekaan syömään. Isäntä paistoi kinkun yöllä. Esikolle Ristoranten mozzarellapizzaa, niin että juustot kaavitaan pois päältä ja Pippurille puffetin minttujätskiä ja Paula -suklaavanukasta.

Sitten siskoni tuo Seitan kinkun vai tekee sen?? En tiedä. Kerta ensimmäinen kun meidän joulussa maistellaan sitä. Eli  siis kasvissyöjän kinkku! :) Pakastimessa odottaa soijapyörykät ja -nugetit. 


** Pukkina meillä toimii siskoni mies. Katsotaan meneekö vielä läpi, uskon vahvasti ;)

 Sukua nähdään lähipäivinä paljon, mikäs sen parempaa <3

Meillä kävi Taysista hoitaja (?)kotikäynnillä tammikuun "tutkimusviikkoa" varten.
Pippuri katseli mua ja sanoi; "Äitillä on kauniit hiukset." Vastasin, että "Oho, no kiitos, niin on sinullakin kauniit hiukset."
Hoitaja katseli ja sanoi, että eikö niin, että teillä ei ole Esikon kanssa tullut tällaisia keskusteluja käytyä vielä ikinä.
Näinhän se on.

Vai onko?

Sanoin hoitajalle, että tunnustaisin varmaan tarvittaessa 40 vuotta sitten tapahtuneen pankkiryöstön EtelÄ-aMERIKASSA, jos joku vaan kysyisi oikeat kysymykset. Sen verran paljon olen joutunut näiden parin vuoden aikana miettimään ja puhumaan ja miettimään, vastaamaan, muistelemaan.

Muistelemaan. Kun en muista edes mikä viikonpäivä on. Pitäisi muistaa kuuden vuoden takaisia asioita.

Jouduin varmistamaan siskoltani, että
 onko meillä tiettyjä haasteita vai olenko vain luonut ne?

Meillä lauletaan tänään vain joulupukkia ja joulupuu on rakennettu. Pippuri saa päättää.



Ihanaa joulua teille ja meille! <3

-jonna


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ke-la

"PIPPURI EI SAA KIUSATA ESIKKOA!" "TILITTÄÄ TÄSTÄ" (silittää tästä) vastaa Pippuri. Juu just niinhän se olikin, kas kun kukaan muu ei huomannu. Nuo majakka ja perävaunu. Niin suloisia silloin kun leikkivät sulassa sovussa. Ja silloin kun eivät. Maailman raivostuttavin pariskunta. Tämä äiti ei kerkiä laskeen kymmeneen kun menen selvittämään. Pippuri kiusaa tahallaan. Esikko vastaa fyysisesti. Kuukausi takaperin löytyi jo hampaanjälkiä molemmilta. No ei sillä. Tämä on hyvä, mutta kova koulu. Muistan isoveljeni kiristyslauseen lapsuudesta: "sä joko haet tai sä itket ja haet" esim. lihapiirakan jääkaapista :D Useimmiten hain ilman itkua. Yritin mielistellä kovin isoveljeäni, hain toveruutta ja hyväksyntää. Milloin olin harjoituskappaleena niskalenkkiä harjoiteltaessa, milloin mönkijän perässä pulkassa istumassa, milloin tekemässä "mahaplätsejä" järvenkylässä.. Kunhan vaan veli huomas. Kerran hyppäsin "selkäplätsin" niin että

Se pieni ääni

Se pieni ääni (Tytti Koivunen) https://www.youtube.com/watch?v=WVIj4mz5AoM säv. Annika Pudas, Jonna Ali-Kovero san. Annika Pudas, Jonna Ali-Kovero, Enna Sohvan paikkaa jos vaihtaa onni katoaa mitä jos ei tulekaan Me Naiset- tänään ajallaan jos joku autoni kylkee peruuttaa silloin elämä suistuu raiteltaan jos mun puhelu menee sun vastaajaan etkö mua enää rakastakaan? vaienna se pieni ääni joka päässäni huolet kasvattaa "Olenko itse onneni tiellä jos meen maailman ääriin onko se siellä? jos antaisin huulille luvan hymyillä, silmille säteillä oisko onni silloin tässä? " Kauan aikaa tän kaiken tahdoin saavuttaa voisitko mua muistuttaa, herättää tänään huomaamaan mullon iholla joku jota rakastaa peltikatolla sateen ropinaa ja mä sulle nää laulut laulaa saan mitä jos kaikki tää katoaa? vaienna se pieni ääni joka päässäni huolet kasvattaa "Olenko itse onneni tiellä jos meen maailman ääriin onko se siellä? jos antaisin huulille luvan hymyill

"Mä oon pilannu KAUNIIN lapseni"

Hei <3 Tämä on sellainen teksti, minkä julkaisemista olen miettinyt pitkään. Ja aina siirtänyt. Koska mietin, voiko tästä olla vahinkoa meidän perheelle. Tämän vuoden alussa Esikko oli neuvolassa, ylimääräisessä 3,5v neuvolassa, koska 3v neuvolassa ei halunnut tehdä suurinta osaa annetuista tehtävistä ja halusi vaan kotiin. Terveydenhoitajan kanssa sovittiin silloin että yritetään puolen vuoden päästä uudelleen. Tällä 3,5v neuvolakäynnillä Esikko teki melkein kaikki tehtävät mitä pyydettiin. Keskustelimme peloista, joita Esikolla on. Hän ei mm.halunnut mennä mihinkään sellaisiin paikkoihin, joihin hän ei halunnut mennä ja se oli niin. Piste. Muuten reaktio oli voimakas. Todella voimakas. Lopuksi terveydenhoitaja sanoi, että haluaisi tehdä lähetteen psykologille. Syyt; keskittymättömyys, levottomuus ja kehityksen tukeminen. Mun pieni maailmani murtui sinä päivänä. Mun seuralaiseksi kolmeksi kuukaudeksi tuli lause: "Mä oon pilannu KAUNIIN lapseni." Aina sen Kauniin,