Siirry pääsisältöön

teksti nro 2.


Huomenta.


Maanantai-aamu. Meillä on vietetty esikon synttäreitä pitkän, mutta rauhallisen kaavan mukaan. En halunnut järkätä perinteisiä synttäreitä, koska meidän perhettä on nyt juhlistettu kuukauden sisällä niin moneen kertaan. Toukokuussa Pippurin yksveet, sitten häät kesäkuun alussa ja nyt Esikon synttärit. 
Ollaan nähty joka päivä joitain sukulaisia ja nyt sit tänään jatkuu. Yhdet treffit järkätään hoplopissa niin menee kaks kärpästä yhdellä iskulla ;) pääsee maalaispoika lempipaikkaansa ja näkee kavereita.

Yritän nyt kirjoittaa niin, etten sen enempää mieti järkevyyttä, koska muuten jää julkaisematta nämä tekstit.
Usein kysyn iteltäni; miksimiksimiksi, mulla on niin kova tarve näitä asioitani jakaa julkisesti tai miksi mä haluisin niin kovasti jakaa mun lauluja.
En todellakaan haluaisi olla mikään julkisuudenhenkilö tms. mutta miksi. Miksen voi vaan tyytyä ajattelemaan itekseni ja tyytymään siihen laulujentekoon täällä kotinurkassa.
En haluaisi olla esiintyjä vaan viestien välittäjä, tunteiden välittäjä. Sellaisen ajatuksen yritän sisäistää, että laulussakin mun pitää tuoda se tarina kuulijalle. Ne ei kato mua, vaan ne kuuntelee sen tarinan minkä tuoja minä olen.. .. . . ..  ...



Yllättäen pääsi unohtumaan, että häiden jälkeisellä viikolla olisi ollut silmälääkäri Vantaalla. Tänään täytyy rohjeta soittamaan uutta aikaa. Olen päättänyt, että ennen sitä lääkärikäyntiä haluan järkätä yhdet bändireenit. Ekat bändireenit. Kahdeksan vuoden odotuksen jälkeen. Olisko tässä maailmankaikkeudessa ketään, joka vois sanoa että nyt os.rämeairo sun tehtävä on hankkia lapsenvahti tänä päivänä tähän aikaan, ajat tähän osoitteeseen ja siellä on kytkettynä sulle mikrofoni ja otat vaan kitaran mukaan. (+vieressä odottaa kolme kaljaa/siideriä ja rytmimunansoittaja)
Nämä mun silmät on nyt operoitu tän vuoden aikana x2. Heti Pippurin syntymän jälkeen ja sit syksyllä uusiksi. Niihin on tehty se ns.kovetushoito, jossa sarveiskalvon pinta rikotaan ja tiputellaan b-vitamiinia ja kovetetaan uv-valolla. Tampereen lääkäri ei ole koskaan aikaisemmin tehnyt operaatiota kahteen kertaan samalle ihmiselle samaan silmään ennen minua. Joku tässä vähän sitten on vähän outoa, niin haluaa että käyn Vantaan toimipisteellä sellaisen lääkärin juttusilla, joka tietää näistä sarveiskalvonpullistuma-hoidoista vielä vähän enemmän.

Kyllä sitä väkisinkin miettii, että mitä jos.. mitä jos on vaihtoehtona sarveiskalvon siirto. Toivon ettei niin pitkälle tarvis koskaan mennä.  Koska. "Katson elämääni uusin silmin". Totta. Väkisinkin sitä joutuu miettiin, että saisin jonkun toisen silmät joka on täältä joutunut lähtemään tavalla tai toisella. Maksa tai munuaiset, ei niitä näe kun ne piilotetaan tuonne kropan sisään. Sarveiskalvojakaan "ei näe", mutta kaikki mitä näet, näet myös jonkun toisen silmin.  Tuttavapiirissähän muutamalla on tehty siirto. Mutta he ovat miehiä. Miehet ajattelevat useimmiten vähemmän tunteillen. ;)

No mutta, Elämä tuo mitä tuo, se on nähty viimeisen kolmen vuoden aikana.  Sen näkee myöhemmin kuinka käy.  :)

Mulla oli syy miksi en halunnut naimisiin. Tiesin, että kun päivä lyödään lukkoon niin alkaa ressi. Halusin isot häät, koska halusin monta tärkeää ihmistä paikalle. Monen kanssa ei olla vuosiin vietetty aikaa juurikaan, mutta halusin että tämä on se juhla kun haluan kaikki tärkeät paikalle. Ja se vaati panostusta monelta ihmiseltä melkein vuodeksi. huh. ;/
Tämä vuosi on mennyt vähän kuin sumussa. Väsymys on ollut välillä tosi hallitseva arjenpirulainen. Varsinkin aamut.
Avaan vähän paremmin jossain toisessa kirjoituksessa:)

Sanon aina, ettei mulla ole minkäänlaista itsekuria ja soimaan itseäni siitä. En ole ikinä laihduttanut vuorokautta kauempaa. Maksoin salikorttia vuoden vaikka kävin siellä ehkä 15kertaa sen vuoden aikana ym. Mutta nyt sanon että kyllä mulla on ollut itsekuria. 15 vuotta ilman liivatetta(pääosin) ja 11 vuotta kasvissyöjänä on ohitse. Eijjaksa jokapäivä valmistaa itelle ruokaa ja miettiä että miltä tuon ruoan pitäis maistua mitä lapsilleni yritän tehdä. Tein jauhelihakastikkeen ja isäntä anto arvosanaksi 8+. Siispä hipoo lähellä täydellisyyttä. ;)
On kova pala laittaa sitä kinkkua kitusiin, kun mielessä on että vetelen tässä koiraa viisaamman sisuskaluja. Paskan syöminenki olis mun mielestä ymmärrettävämpää. Mutta näin meidät on kasvatettu. Liha on ruokaa ja lehmänmaito on ihmisen juomaa eikä sen vasikan. Ja ihmislapsi pitää vierottaa tissimaidosta vuoden iässä ja antaa sille lehmä-äidin maitoa jonka se lehmä-äiti on valmistanut omalle pienokaiselleen ja tämä ihmisäidin pitää vaan lopetuttaa maidontuotantonsa koska kuulemma maito ei oo enää hyvää ja ravinteikasta ja ruohoosyövän lehmä-äidin on.

 mun rakkaat, mahtavat, kaasot joille postimies on kuljettamassa kirjekuorta jo neljättä vkoa.
kuinka nyt niin. yheden postimerkin tarvisin


 hääpaikka kuosissa ja klo noin. 1:00 yöllä

 uhmasin pappia ja pidin valot päällä tuossa kopissa jossa ooteltiin, (sanoi että pidä valot pois etteivät vieraat näe kurkistella ikkunasta) että pääsis asteleen alttarille :)

JAMITÄNÄITÄNYON.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raastan juustohöylällä sipulia leivän päälle??! siis hetkone??!

Tähän tilanteeseen havahduin. "Mitäs mä oikein teen??! " Olin reilu kaks vuotta sitte kokenut tämän saman "Mitäs mä oikein teen??!" fiiliksen, kun menin jääkaapille ja join kolme lasillista maitoa siltä seisomalta. Johan nyt. Voisko olla... Eihän ne oo viä myöhässä. Maanantaina alkaa. Eiku hetkonen. Katotaas kalenterista. Eiku ne piti alkaakin jo kaks päivää sitten. Sanon Isännälle. Ei se usko. Enhän mä oo superhedelmä. 18-vuotiaana makasin potilaspedillä yli 50-vuotiaan miesgynen tutkiessa paikkoja. Hän totesi, että sulla on kysta, iso hyvänlaatuinen kasvain oikeassa munasarjassa. Se voi itsekseen sieltä poksahtaa, se tekee tosi kipeetä ja soitat sitten tarvittaessa ambulanssia....  Ja sulla on myös monirakkulaiset munasarjat, PCO,  eli lapsia et tule todennäköisesti ainakaan luonnollisesti saamaan. ahaa, okei, kiitos tiedosta.... . . . . . . . Mä en saa lapsia ehkä ikinä. Jes. 4 vuotta tässä ajatuksessa. Isännälle oli aika vaikeaa myöntää suhteen alus

ke-la

"PIPPURI EI SAA KIUSATA ESIKKOA!" "TILITTÄÄ TÄSTÄ" (silittää tästä) vastaa Pippuri. Juu just niinhän se olikin, kas kun kukaan muu ei huomannu. Nuo majakka ja perävaunu. Niin suloisia silloin kun leikkivät sulassa sovussa. Ja silloin kun eivät. Maailman raivostuttavin pariskunta. Tämä äiti ei kerkiä laskeen kymmeneen kun menen selvittämään. Pippuri kiusaa tahallaan. Esikko vastaa fyysisesti. Kuukausi takaperin löytyi jo hampaanjälkiä molemmilta. No ei sillä. Tämä on hyvä, mutta kova koulu. Muistan isoveljeni kiristyslauseen lapsuudesta: "sä joko haet tai sä itket ja haet" esim. lihapiirakan jääkaapista :D Useimmiten hain ilman itkua. Yritin mielistellä kovin isoveljeäni, hain toveruutta ja hyväksyntää. Milloin olin harjoituskappaleena niskalenkkiä harjoiteltaessa, milloin mönkijän perässä pulkassa istumassa, milloin tekemässä "mahaplätsejä" järvenkylässä.. Kunhan vaan veli huomas. Kerran hyppäsin "selkäplätsin" niin että

kirpiää pakkausaamua.

Huomenta! Hermot oli kireellä taas tänäkin aamuna.  Vaikka aamu oli kaikinpuolin onnistunut ja onnellinen. Ensimmäinen suuri ilo oli, kun isäntä ja minä, molemmat, yhdessä, nousimme lasten kanssa, eikä vaan toinen. Siivottiinkin yhdessä. Mukavampi aloittaa päivä kun siivotaan yhdessä eilisen sotkuja. Joita ei siivota ikinä illalla. Olen nauttinut näistä pakkasaamuista. Ihanan raikasta. Ihossa se vaan näkyy heti. Kuivaa ja koppuraa ja halkeilee ja kaikki mitä joka vuosi ekoilla pakkasilla. Ja kaikilla pakkasilla ;D Ajattelin, että otan nyt oikein tälläisen rauhallisen kynttilöitä+rentoutusmusiikkia+kuppi kuumaa teetä+eilistä makaroonisalaattia-tunnelman ja täytän samalla tiskikoneen. Ja otinkin. Kaupanpäällisenä sain Pippurin kiljumaan viereen "anna, äiti, anna, äiti, anna", kun hän halusi tietokoneen itsellensä josta rentoutusmusiikki kuului. Sitten karkaan vessaan, vaivihkaa, suljen tosi hiljaa oven. 30 sekuntia ja Pippuri hakkaa ovea ja huutaa äiti avaa, äiti avaa,