Siirry pääsisältöön

Vauva 3kk, 3 rokotetta yhdelle päivälle

Moikat!

Meillä oli neuvolapäivä. Meidän pikkumatamin tämänpäiväset mitat: 62,5cm(50cm) ja 8,4kg(4005gr) <3
Hyvin kasvaa!

Tänään tuli molempiin reisiin piikit ja suuhun yks nestemäinen. Toisen annoksen Panadolia annoin juuri. Levotonta unta ja vähän kipristelyä, muttei vielä suurempia vaivoja.

Mun mielestä hurjaa. Noin pieneen isoon pieneen vauvaan kolmee myrkkyä kerralla.

Rokotukset on kiistelty aihe. Minä menen muiden mukana, koska vaikka tämäkin on oma alueensa bisneksessä, niin mulla ei ole tietotaitoa tarpeeksi olla ottamatta piikkejä.

Huomenna jalat ovat varmaan arat ja niihin tulee kovat pahkurat. Täytyy vaan huomioida kantaessa ja välttää masullaan olemista. 



Ette tiedä kuinka haasteellista on ollut pitää vauvan kaulamakkarat kuosissa. Hautuu hautuu. Olen kokeillut perunajauhoja, talkkia, kortisonirasvaa pahimpana aikana.. Leikkannut lakanasta suikaleita.

Lasten myötä olen tullut todellakin pilvisten viileiden päivien kannattajaksi. Ei haudu, ei pala, ei tule auringonpistosta. Eikä oo hiki. Eli munkin iho tykkää. Nää hikipäivät on todella taas tehneet tuhojansa mun ruhossa. Kipu on kaveri näinä päivinä.



Tämä mukelo on nyt numero kolme ja kaksi kertaa aiemmin olen kuullut saman lauseen äitini suusta: "sää oot niin iso että sää tarviit jo perunaa"

Ei.

Jos vauva on iso niin se ei silloin tarvii lisää ravintoa. Ennemminkin vähemmän, jos jompaakumpaa.
Kuukauden päästä aletaan maistelemaan bataattia ja kesäkurpitsaa.
Nautin tästä ajasta kun ei tarvitse keitellä ja hauduttaa mitään. Maitoa vaan ja se riittää.

Molemmat kädet on löydetty. Ensin vasen ja sitten oikea. Tekoyskä on seuraavana vuorossa.

Helppo ihana vauva. Menee hyvin mukana.




Usein mietin tätä asiaa.

Miksi ihminen ei muista sitä aikaa kun häntä rakastetaan eniten??

Pikkuvauva on kaikkien ihailun ja rakastamisen kohde. Huokauksia, lepertelyjä, kaikki on ihanaa.
On kyseessä iso keltainen kakka, puklu olkapäällä tai pieni hymy.

Vauva kulkee sylistä syliin. Halitaan, paijataan, keinutellaan, kannetaan.



Huomaan Pippurista.
Hän katselee sitä ihastelua. Hänelläkin olisi asiaa. Mutta kun ei rohkene syliin. Pitää tehdä jotain temppuja. Hyppiä? Kertoa naapurinmiehen ruohonleikkurista jotain?
Syliä, halia, kehuja pitää antaa nytkin, mutta ei Pippuri silti muista aikaa jolloin hän on ollut kaiken ihailun kohteena pienenä vauvana.
Jolloin jokaista pierua on ihailtu ja kiitelty röyhtäsyistä.
Ei hän muista.

Ja Esikko.
Hän muistaa nämä hetket aikuisenakin.
Vauvaa ihastellaan eikä ikinä kielletä.
Pippuria kommenetaan.  Tänäänkin Esikko sanoi neuvolareissun jälkeen autossa kun Pippurille tuli lievä väsy että "Sikko mämmäm" kun tiesi että Sikko tarvitsee nyt mämmämpullon(lämmintä vettä pulloon Pippurin kielellä. )

Kyllä me rakastetaan Pippuria ja Esikkoa myös ja näytetäänkin se. Mutta. Kun.
Niitä komentelemisen aiheita on myös tsiljoona. Opetetaan oikeaa ja väärää.
Ne jää mieleen. Miksei se ehdoton ihastelu, paijailu, rakastaminen jää mieleen päällimäiseksi?

Minä muistan vieläkin komentelut lapsuudesta. Muistan myös sylin ja rakkauden. Mutten sitä aikaa kun kiersin sylistä syliin ja olin ihailun kohteena (jos siskorakas luet tätä niin kiinalaiselta näyttävää sumopainijalastakin voi ihailla vaikka saatatkin olla erimieltä ;D )
   -------------------

Paljon ehtinyt taas tapahtua. Kirjoitan  paremmin myöhemmin. Tänään laitan kortisonirasvat nahkaan ja annan parantua.

Pahoittelut ainaisista kirjoitusvirheistä ja huonosta lauseiden muodostuksesta. Totuus on se, että jos jään vielä korjailemaan virheitä niin nämä vähäisetkin julkaisut jää julkaisematta.

käyhän muillekin aina näin? Kun kävelet kaapin ohi.



Ottakaa kuvia.Tämä päivä ei tuu enää koskaan takaisin.
Tehkää ne paperikuviksi. Tallentakaa ainakin kahdelle koneelle. Etteivät katoa.

Mutta. Älkää liiaksi eläkö menneessä, niinkuin minä väliin teen.

Keksitään pian jonkinlainen kanta-asiakas passi niin meillä asioivat asiakkaat saa lisämotivaatiota tulostaa kuvat valokuviksi asti , ettei jää digitiedostoiksi <3

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raastan juustohöylällä sipulia leivän päälle??! siis hetkone??!

Tähän tilanteeseen havahduin. "Mitäs mä oikein teen??! " Olin reilu kaks vuotta sitte kokenut tämän saman "Mitäs mä oikein teen??!" fiiliksen, kun menin jääkaapille ja join kolme lasillista maitoa siltä seisomalta. Johan nyt. Voisko olla... Eihän ne oo viä myöhässä. Maanantaina alkaa. Eiku hetkonen. Katotaas kalenterista. Eiku ne piti alkaakin jo kaks päivää sitten. Sanon Isännälle. Ei se usko. Enhän mä oo superhedelmä. 18-vuotiaana makasin potilaspedillä yli 50-vuotiaan miesgynen tutkiessa paikkoja. Hän totesi, että sulla on kysta, iso hyvänlaatuinen kasvain oikeassa munasarjassa. Se voi itsekseen sieltä poksahtaa, se tekee tosi kipeetä ja soitat sitten tarvittaessa ambulanssia....  Ja sulla on myös monirakkulaiset munasarjat, PCO,  eli lapsia et tule todennäköisesti ainakaan luonnollisesti saamaan. ahaa, okei, kiitos tiedosta.... . . . . . . . Mä en saa lapsia ehkä ikinä. Jes. 4 vuotta tässä ajatuksessa. Isännälle oli aika vaikeaa myöntää suhteen alus

ke-la

"PIPPURI EI SAA KIUSATA ESIKKOA!" "TILITTÄÄ TÄSTÄ" (silittää tästä) vastaa Pippuri. Juu just niinhän se olikin, kas kun kukaan muu ei huomannu. Nuo majakka ja perävaunu. Niin suloisia silloin kun leikkivät sulassa sovussa. Ja silloin kun eivät. Maailman raivostuttavin pariskunta. Tämä äiti ei kerkiä laskeen kymmeneen kun menen selvittämään. Pippuri kiusaa tahallaan. Esikko vastaa fyysisesti. Kuukausi takaperin löytyi jo hampaanjälkiä molemmilta. No ei sillä. Tämä on hyvä, mutta kova koulu. Muistan isoveljeni kiristyslauseen lapsuudesta: "sä joko haet tai sä itket ja haet" esim. lihapiirakan jääkaapista :D Useimmiten hain ilman itkua. Yritin mielistellä kovin isoveljeäni, hain toveruutta ja hyväksyntää. Milloin olin harjoituskappaleena niskalenkkiä harjoiteltaessa, milloin mönkijän perässä pulkassa istumassa, milloin tekemässä "mahaplätsejä" järvenkylässä.. Kunhan vaan veli huomas. Kerran hyppäsin "selkäplätsin" niin että

kirpiää pakkausaamua.

Huomenta! Hermot oli kireellä taas tänäkin aamuna.  Vaikka aamu oli kaikinpuolin onnistunut ja onnellinen. Ensimmäinen suuri ilo oli, kun isäntä ja minä, molemmat, yhdessä, nousimme lasten kanssa, eikä vaan toinen. Siivottiinkin yhdessä. Mukavampi aloittaa päivä kun siivotaan yhdessä eilisen sotkuja. Joita ei siivota ikinä illalla. Olen nauttinut näistä pakkasaamuista. Ihanan raikasta. Ihossa se vaan näkyy heti. Kuivaa ja koppuraa ja halkeilee ja kaikki mitä joka vuosi ekoilla pakkasilla. Ja kaikilla pakkasilla ;D Ajattelin, että otan nyt oikein tälläisen rauhallisen kynttilöitä+rentoutusmusiikkia+kuppi kuumaa teetä+eilistä makaroonisalaattia-tunnelman ja täytän samalla tiskikoneen. Ja otinkin. Kaupanpäällisenä sain Pippurin kiljumaan viereen "anna, äiti, anna, äiti, anna", kun hän halusi tietokoneen itsellensä josta rentoutusmusiikki kuului. Sitten karkaan vessaan, vaivihkaa, suljen tosi hiljaa oven. 30 sekuntia ja Pippuri hakkaa ovea ja huutaa äiti avaa, äiti avaa,