Siirry pääsisältöön

ke-la

"PIPPURI EI SAA KIUSATA ESIKKOA!"

"TILITTÄÄ TÄSTÄ" (silittää tästä) vastaa Pippuri.

Juu just niinhän se olikin, kas kun kukaan muu ei huomannu.

Nuo majakka ja perävaunu. Niin suloisia silloin kun leikkivät sulassa sovussa. Ja silloin kun eivät. Maailman raivostuttavin pariskunta. Tämä äiti ei kerkiä laskeen kymmeneen kun menen selvittämään.
Pippuri kiusaa tahallaan. Esikko vastaa fyysisesti. Kuukausi takaperin löytyi jo hampaanjälkiä molemmilta.
No ei sillä. Tämä on hyvä, mutta kova koulu.Muistan isoveljeni kiristyslauseen lapsuudesta: "sä joko haet tai sä itket ja haet" esim. lihapiirakan jääkaapista :D
Useimmiten hain ilman itkua. Yritin mielistellä kovin isoveljeäni, hain toveruutta ja hyväksyntää. Milloin olin harjoituskappaleena niskalenkkiä harjoiteltaessa, milloin mönkijän perässä pulkassa istumassa, milloin tekemässä "mahaplätsejä" järvenkylässä.. Kunhan vaan veli huomas. Kerran hyppäsin "selkäplätsin" niin että kellukkeet irtos. Loppu hyvin, kaikki hyvin kuitenkin :D Veli on 4,5v vanhempi, joten pikkusisko vieressä kyhnöttämässä ei oo aina ykköstä. Olin niin onnessani kun mun  vaatekaappi oli isoveljen huoneessa. Kävin aina hakemassa jotain vaatteita kaapista just silloin ku veljellä oli joku kaveri paikalla. Saivat pojat makoisat naurut kun taas kerran oli muka jotain elintärkeää haettavaa kaapista ja kaapin sisältö oltiinkin viety vaatehuoneeseen. Siinä meni viimeinen oljenkorsi veljen huoneessa hengailusta.

No mutta se niistä muisteloista. Meillä to, pe, la.
Meillä on taas siivoiltu. Uskotteks. Ihan vaan niinko joka päivä.

Mun kaverit aina nauraa mun lapuille, joita voi löytää mistä vaan. Tämä on jääkaapin ovessa muistuttamassa meitä vanhempia siitä tärkeimmästä asiasta mikä meinaa väliin unohtua.

Unohdin antaa suostumuksen DIPP tutkimukseen vauvan kohdalla. Pippurillahan on diabetesgeeni joten mielelläni haluan tietää kuinka tämän vauvan kohdalla on. Esikollahan ei koko testiä ole tehty, kun syntyi Vammalassa. Napaverinäytteestä, joka otetaan heti synnytyksen jälkeen, löytyy vastaus.

 Yks muistelo hei viä.
**
 Aviomieheni näin ensimmäisen kerran kun olin n.12- vuotias. Isäntä tuli vappuna veljeni kanssa meidän perheen huoltoasemalle jossa seison kassan takana. Siinä sit vähän kattelin sillä silmällä ja  se jälkeen annoin vuosien kulua. n 8 vuotta eteenpäin.Sit treffattiin. Ja nyt ollaan oltu yhdessä kohta 8 vuotta.  ELI ei mikään huono juttu ottaa vastaan niskalenkkejä ja muita mahaplätsejä jos aikuisuudessa voi sitten saada palkinnoks isoveljen kavereista aviomiehen??
Me kylpyiltiin illasta ja Pippuri paineli sen jälkeen suoraan petiin.
**"Haluatko musiikkia?"
"Joo kiikki kiikki avven kääki" --->
"kiiski kiiski, ahven ja särki, siinä on onkimiehen kolmen kärki, koho koho kulkee ylös sekä alas, nyt sieltä taitaa tulla jo valas, vaan mitä ihmettä haavi on auki, heieieiei sehän on partahauki (?)"

Tätä meillä kuunneltiin pari viikkoa repeatilla useampi tunti päivässä. Sitten tuli parin pvn tauko ja nyt taas.


Ja jotttei Ristiäisistä olisi vielä puuttunut hiukan jotain pientä, niin tyttöjen juhlavaatteet eivät kerinneet juhliin. Postipaketti oli vasta tällä viikolla perillä. Itelleni tilasin useamman vaihtoehdon. Mikään ei ollut sellainen ykkönen. Se musta jumpsuit oli ok, vaikka siinä olikin se "pikkujuttu" eli tuuletusaukko alakerrassa. .. . . . http://www.lily.fi/blogit/vuosisumussapaivaprinsessana/miona-iisa-adessa

Saatiin vihdosta viimein ötökkäverkko hankittua. Voin sanoa, että tää on ihan susi. Kyllä tuli tänäänkin kärpäsiä sisään useampi kpl. Mitä siinä kuuluu sanoa lapselle kun äiti tappaa kärpäsen ja toinen tuijottaa vieressä? "äiti tappaa kärpäsen" "äiti teilaa kärpäsen?" "Äiti viä kärpäsen pois?"


Sinä ilkimys joka tunnustit minulle että lankapuhelimesta saa nykypäivänä irrottaa johdon ja vaikka liikkua puhuessaan huoneesta toiseen. Kohta tämäkin on hukassa!?

Se tunne kun pyykkikaappi on edes sen 5 min näin.

 *****************************

Siskoni julkaisi tämän kuvan facessa. Yksi ystäväni sanoi jo pienenä lapsena että ihmiset eivät muutu. Yritin sanoa, että kyllä ihmiset muuttuvat. Usko pois.

Tässä tekstissä huomaan että ihmiset eivät muutu. Isäpuoleni "luonnekuvaus" armeijakirjasta piti viimeiseen päivään asti paikkansa. Tänään ja eilen on itkettänyt. Musertanut. Rintaa puristanut. Hemmetin elämä kuinka epäoikeudenmukainen välillä olet. Ne jotka haluavat elää, eivät saa.


Tämä ruusu kulkeutuu huomenna hautausmaalle.

*********************************************************

Tein töitä tänään autossa. Otin läppärin mukaan ja menin autoon istumaan. Musiikki täysille, niin että korvia vihloo. Oma pieni hetki. Piti miettiä vaan omaa kuuloa. Tää itkari on huono. Tekee ohareita. Tänäänkin yhtäkkiä taas sammu kun patteri loppui. Ei varoitellut etukäteen. (johtuu varmasti osumien määrästä) Mutta tämä itkari on siitä hyvä, etä kuulee lapsen hengityksen kokoajan. Ei kuulu vain silloin kun tulee kunnon kova ääni. Vaan saa kokoajan raporttia mitä siellä itkarin toisessa päässä tapahtuu.


Tämän takia meillä tulee sotkua. Tässä on mun tämän päivän mukisaldo. Plus ne mitkä Isäntä oli jo kerännyt pois. Aina se muki katoaa tähän 80 neliöön ja on pakko ottaa uus heti, eikä etsiä edellistä. Mä olsin kiitollinen jos meilläkin olis vaan niin että #sorikumeilläonsekaista. lapset sotkee.

muusissa aina jännittää kurkata kattilan pohjaan, näkyykö ruskeeta palanutta osuutta. Tällä kertaa nappisuoritus!

La illan herkut. Järkyt allergiaoireet. Plus yskä ja henkikulta. Ja pari kärpästä. Ja ekstrakaloria.
 viä lopuks.


Isäntä grillas.
 ja
 Koira sai punkkipannan. Yrttipannan. Haisee reppana nämä ekat päivät niin pahalle, että on itsekin ihan hämillään.
 Toisenlaista pantaa en enää kokeile. Sai viimevuonna(?) apteekin toisesta pannasta epileptisen kohtauksen alle vuorokausi pannan laittamisen jälkeen. Oli lähellä ettei haava tullut silmään kun sätki siinämäärin. Silmän viereen tuli verinen haava. Selvittiin säikähdyksellä.

Vauva täyttää huomenna kuusi viikkoa.
Pitäis pitää kirjaa kehityksestä koska unohtaa.
Tänään sain monta hymyä, pari pv sitten ekat pienet hymyt. Vauva on kuusikiloinen pirpana. Nyt heilutttelee nyrkkejään ahkerasti. Ja komentaa jos haluaa huomiota.


Viikendit teille <3Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raastan juustohöylällä sipulia leivän päälle??! siis hetkone??!

Tähän tilanteeseen havahduin. "Mitäs mä oikein teen??! " Olin reilu kaks vuotta sitte kokenut tämän saman "Mitäs mä oikein teen??!" fiiliksen, kun menin jääkaapille ja join kolme lasillista maitoa siltä seisomalta. Johan nyt. Voisko olla... Eihän ne oo viä myöhässä. Maanantaina alkaa. Eiku hetkonen. Katotaas kalenterista. Eiku ne piti alkaakin jo kaks päivää sitten. Sanon Isännälle. Ei se usko. Enhän mä oo superhedelmä. 18-vuotiaana makasin potilaspedillä yli 50-vuotiaan miesgynen tutkiessa paikkoja. Hän totesi, että sulla on kysta, iso hyvänlaatuinen kasvain oikeassa munasarjassa. Se voi itsekseen sieltä poksahtaa, se tekee tosi kipeetä ja soitat sitten tarvittaessa ambulanssia....  Ja sulla on myös monirakkulaiset munasarjat, PCO,  eli lapsia et tule todennäköisesti ainakaan luonnollisesti saamaan. ahaa, okei, kiitos tiedosta.... . . . . . . . Mä en saa lapsia ehkä ikinä. Jes. 4 vuotta tässä ajatuksessa. Isännälle oli aika vaikeaa myöntää suhteen alus

Lusikat jakoon pikkulapsiarjessa.

En yhtään ihmettele, vaikka niin monesti pikkulapsiarjessa vanhemmat päätyvät eroon. Myös meillä on kaikki mahdollisuudet epäonnistuneeseen avioliittoon. Minä haaveilen väliaikaisesta asumuserosta todella usein. Keskimäärin 52 kertaa vuodessa. Ja Isäntä tietää sen.  On tiennyt jo monta vuotta. Mutta hän onneksi tietää, että en ole niin tosissani tämän -haaveeni- kanssa, että niin kävisi. (ja kukkahattutädit ovat ajatuksistaan nyt ihan hyshys. Minä haaveilen siitä, tädit ehkä salaisesti tapahtuvasta peppus****stä. Ehkä siis.  ) Usein mietin, että mitä jos pelkkä rakkaus ei vaan riitä pitämään perhettä koossa. Lapsen saaminen tuo mukanaan paljon lisäkysymyksiä parisuhteeseen. Teistä tulee vanhempia. Teillä on omia mielipiteitä. Teidän lapsilla on mielipiteitä. Teillä kaikilla viidellä on halu toimia sen oman mielipiteen mukaan. Ja usein se aiheuttaa lisäkysymyksiä. Jopa eripuraa. Se tuo mukanaan myös tunteita potenssiin sata. Huoli, ilo, murheet, rakkaus. Vastuu. --