Siirry pääsisältöön

Maanantaikuulumiset

 Maanantai on aina uuden alku.

Minulle maanantai usein tuntuu siltä, että kuinkas ja mitäs.

Sunnuntai, perheen vapaapäivä menee yleensä siivoillessa ja kotona ollessa. Maanantai tulee usein liian nopeaan. :)


Lähdettiin aamusta puistoilemaan meidän lähipuistoon.
Meille on rakennettu aivan mahtava puisto, josta olen todella kiitollinen.

Ennen puistossa oli tuo samainen liukumäki, rengaskeinut, katos jossa oli pitkä penkki ja kiipeilyteline, johon pienempi ihminen ei oikein päässyt. Puiston perällä oli myös muistaakseni joku pieni, jota ei kyllä käytetty.
Sitten katosi katos ja keinut. Tilalle tuli iso hiekkakasa. Jännityksellä odotettiin, mitä seuraavaksi.


Nyt puistossa on aidat ja mahtavat puitteet!!

 Kesällä remppa kesti pidemmän aikaa ja ajattelin, että puistoon tulee suljettujen päiväkotien pihoista ylijääneet, tarpeettomat leikkihärvelit, mutta nämä taisivat olla kyllä uudesta pakasta vedettyjä, niin hienoja ovat!

Tästä kuvasta ei todella saa selvää mitä puistossa on, mutta luettelon muodossa; hämähäkkikeinu, hiekkalaatikko, kettu- ja lammas-kiikku, , hämähäkinverkko maantasalla(tasapainoiluhomma), ja sitten kiipeilyteline suoraan puuntakana. Maisemakin kohtalainen. ;)

  Lisäksi löytyy keinut; tavallinen ja vauvaversio,
liukumäki ja tasapainoilurengas! Leikitään usein lasten kanssa rosvoa ja poliisia, Esikko juoksee karkuun toisella puolen rengasta ja minä pidän Pippurin pystyssä, jotta hän saa toimittaa poliisin virkaa!



Kotimatka meni mukavasti. Esikko muisti, että meillä on piparitaikina pakastimessa.
Lupasin, että tehdään heti kun päästään kotiin.
Esikon lemppari on pallopipari, joka tehdään mukilla, desimitalla tai tälläkertaa pilttipurkilla.
Hiirimuotti olikin kateissa, tuli nyt vasta mieleen kun tätä kirjoitan, että se oli toinen toive, mikä nyt äipältä unohtui.
Rakastan valokuvia, niissä aika pysähtyy, ei kuulu eikä näy. Voi tallentaa vain sen positiivisen tunnetilan. Pipareista tuli tänään tämännäköisiä, koska. Pippuri ei halunnut pukea vaatteita ennenkuin tuli leipomaan.. Eli taikina melkein kiehui mikrossa. (väärä asetus joojoo oli taas) ja lisäksi. Hänen taikinakönttiä ei saanut kaulia. Etanasta tuli jättietana.
 Ja tämä keksintö! Kiitos sinulle, joka ymmärsit lisätä keittojuuresten kanssa kuoritut ja pilkotut perunat! Toimi ainakin tuollaisena peruskeittona. Vauvalle soseutin perunat ja porkkanat, mutta tuntui että peruna maistui siinä hiukan oudolta kun ei ollut sitä lihalientä peittämässä makua. (Pakko myöntää, että aina jännää yhtäpaljon, tuleeko näitten pakastepussien mukana kuollut hiiri niinkuin joskus jollekin tuli. :D
Facessa pyöri uutinen muutama vuosi sitten.)
Ja sitten kun olis se päiväkahvin aika ja aamukahveihin meni vikat porot. . . .  .

No, tee kelpaa kans just ja just, mutta kyllä se pienen ärtymyksen hetkellisesti herätti.


Lapset 3/3 unilla. Se herkkuhetki.
Soittimesta pauhaa vielä telefooni Afrikassa, karhunpoika sairastaa, äiti antoi mulle rahaa.... Discopallo pyörii huoneessa ja värit vaan vilkkuu..
Mitä niitä hyviä pois vaihtaa! 25 v sitten toimi yhtä hyvin!

Tunteita on ollut laidasta laitaan viimeviikot. Muutoksen tuulet koputtelevat ja olen iloinen ja samalla myös jännittynyt. Taas ollut tutkimuksia kuinka kotihoidossa olevat lapset kouluttautuvat huonommin ja kuinka sitä ja tätä... Myös Marja Hintikan ohjelmassa oli erityislapsista.

Ai että mä odotan aikaa, että pääsen tästä pikkulapsikuplasta takaisin siihen olet mitä syöt-kuplaan ja pääsen laskeen äsmarketin mehukeittohyllylle kilokaloreita ja pohtiin lähteekö se selluliitti liikunnalla vai ei.
Kävin iltasella kymmentä minuuttia ennen kaupan sulkemisaikaa hakeen imuripusseja. Meni viimetinkaan kun päätin vielä lakata kynnet. (juu nää väärinajattelevat aivot)
Isäntä sanoi, että koita mennä, myöhästyt ja jäät raapiin ovee niillä lakatuilla kynsilläs. No kerkesin kyllä mutta nyt tää.

Moikat! 

-j

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raastan juustohöylällä sipulia leivän päälle??! siis hetkone??!

Tähän tilanteeseen havahduin. "Mitäs mä oikein teen??! " Olin reilu kaks vuotta sitte kokenut tämän saman "Mitäs mä oikein teen??!" fiiliksen, kun menin jääkaapille ja join kolme lasillista maitoa siltä seisomalta. Johan nyt. Voisko olla... Eihän ne oo viä myöhässä. Maanantaina alkaa. Eiku hetkonen. Katotaas kalenterista. Eiku ne piti alkaakin jo kaks päivää sitten. Sanon Isännälle. Ei se usko. Enhän mä oo superhedelmä. 18-vuotiaana makasin potilaspedillä yli 50-vuotiaan miesgynen tutkiessa paikkoja. Hän totesi, että sulla on kysta, iso hyvänlaatuinen kasvain oikeassa munasarjassa. Se voi itsekseen sieltä poksahtaa, se tekee tosi kipeetä ja soitat sitten tarvittaessa ambulanssia....  Ja sulla on myös monirakkulaiset munasarjat, PCO,  eli lapsia et tule todennäköisesti ainakaan luonnollisesti saamaan. ahaa, okei, kiitos tiedosta.... . . . . . . . Mä en saa lapsia ehkä ikinä. Jes. 4 vuotta tässä ajatuksessa. Isännälle oli aika vaikeaa myöntää suhteen alus

ke-la

"PIPPURI EI SAA KIUSATA ESIKKOA!" "TILITTÄÄ TÄSTÄ" (silittää tästä) vastaa Pippuri. Juu just niinhän se olikin, kas kun kukaan muu ei huomannu. Nuo majakka ja perävaunu. Niin suloisia silloin kun leikkivät sulassa sovussa. Ja silloin kun eivät. Maailman raivostuttavin pariskunta. Tämä äiti ei kerkiä laskeen kymmeneen kun menen selvittämään. Pippuri kiusaa tahallaan. Esikko vastaa fyysisesti. Kuukausi takaperin löytyi jo hampaanjälkiä molemmilta. No ei sillä. Tämä on hyvä, mutta kova koulu. Muistan isoveljeni kiristyslauseen lapsuudesta: "sä joko haet tai sä itket ja haet" esim. lihapiirakan jääkaapista :D Useimmiten hain ilman itkua. Yritin mielistellä kovin isoveljeäni, hain toveruutta ja hyväksyntää. Milloin olin harjoituskappaleena niskalenkkiä harjoiteltaessa, milloin mönkijän perässä pulkassa istumassa, milloin tekemässä "mahaplätsejä" järvenkylässä.. Kunhan vaan veli huomas. Kerran hyppäsin "selkäplätsin" niin että

kirpiää pakkausaamua.

Huomenta! Hermot oli kireellä taas tänäkin aamuna.  Vaikka aamu oli kaikinpuolin onnistunut ja onnellinen. Ensimmäinen suuri ilo oli, kun isäntä ja minä, molemmat, yhdessä, nousimme lasten kanssa, eikä vaan toinen. Siivottiinkin yhdessä. Mukavampi aloittaa päivä kun siivotaan yhdessä eilisen sotkuja. Joita ei siivota ikinä illalla. Olen nauttinut näistä pakkasaamuista. Ihanan raikasta. Ihossa se vaan näkyy heti. Kuivaa ja koppuraa ja halkeilee ja kaikki mitä joka vuosi ekoilla pakkasilla. Ja kaikilla pakkasilla ;D Ajattelin, että otan nyt oikein tälläisen rauhallisen kynttilöitä+rentoutusmusiikkia+kuppi kuumaa teetä+eilistä makaroonisalaattia-tunnelman ja täytän samalla tiskikoneen. Ja otinkin. Kaupanpäällisenä sain Pippurin kiljumaan viereen "anna, äiti, anna, äiti, anna", kun hän halusi tietokoneen itsellensä josta rentoutusmusiikki kuului. Sitten karkaan vessaan, vaivihkaa, suljen tosi hiljaa oven. 30 sekuntia ja Pippuri hakkaa ovea ja huutaa äiti avaa, äiti avaa,