Siirry pääsisältöön

Matkakertomusta! Ensimmäinen vuorokausi Sardiniassa

Heipat! Vuorokausi vietetty Sardiniassa Italiassa!


Luulen että te hyvät lukijani haluatte kuulla Matkakertomusta, joka luonnollisesti omaa pikkuisen  värikynällä väritettyä tekstiä tai niin ainakin luulisi. Totta kaikki, meille nyt vaan tuppaa tapahtumaan...

*Tilaus ei saapunut ajoissa

Isäntähän osti meille yllätyksenä tämän reissun.. Reilu kuukausi sitten! Ja minulla meni pohtiessa a. Kahdet matkarattaat b.tuplarattaat     Mukaan reissuun.  sen verran pitkään että paikka josta ne uudet matkarattaat tilattiin lupasi toimitusajaksi 3-6arkipäivää ja me pelattiin siihen että kyyyyyllä ne sieltä tulee. No ei tullut. Niinku ei tullu siinä tilauksessa olleet kaikki rantakamat uikkareissa kellukkeisiin. Sitte etsittiin vikat päivät puuttuvia palasia. :)
* Pikkusisko toi kassillisen vaatteita
Pikkusiskoni on lahjoittanut mulle vaatteitaan useamman vuoden ajan. Nyt kun olen taas vähä jämähtänyt tähän "imetyshousut jalassa "  tyyliin,  vauva on kohta puoli vuotta. Niin siskoni ajatteli että ansaitsen kauniit vaatteet reissulle ja oli pakannut muovipussillisen vaatetta mukaan!  Meillä pakkaaminen tapahtui viimeminuuteille saakka ennen lähtöä. Lähdettiin vähän ennen neljää  ja eihän se riittänyt kun olisi pitänyt olla kahta tuntia ennen.

*Bensa loppuu ?
Heräsin repsikan paikalta jarrutukseen. Isäntä etsi bensa-asemaa, tottahan toki ajettiin ohi.
nukkuvaminä. Isäntä meinas että näytin juur siltä miten itseeni kuvailinkin. Kyse ei ollut siitä kedon kauneimmasta kukkasesta.

*Kolarimahkut
Minä tartuin rattiin bensa-aseman löytymisen jälkeen. Kysyin taksikuskilta neuvoa ja lähdin tosi eri kautta kuin hän neuvoi. Ja kun pääkaupunkiseudulla ollaan niin kaistoja on joita tämä lande ei edes huomaa. Onneksi oli pari ammattiautoilijaa joiden eteen meinasin rynnistää. Osasivat varoa. Ja siis ei ollu mun vika tietenkää.


*Parkkihalli
Ajoin ekaan mahdolliseen. eli näin jälkeenpäin sanottuna kauimmaiseen mahdolliseen.
Tosi kylmä aamu. Ajattelin ettei tarvii ottaa takkeja mukaan vaan jätetään me autoon ettei vie tilaa. Pakkohan ne oli ottaa. Tavaraa oli loppuviimeks aivan törkeesti. Mun aivot ajattelee näin: kaikille yks hattu , yhdet uikkarit, ja aivan todella paljon vaatteita. Aivan kuin niitä ei pystyis täällä pesemään.
No. Isommat lapset rattaisiin x 2. Matkalaukuille oma kärry. Ja sit vielä vauva kantoreppuun. Tottakai sillä oli tavarat pöksyissä mutta ei siinä voinut alkaa vaihtaan. Ajatus että vaihtaa äkkiä sisällä sitten.

*Rappuset rappuset
Minun suuri suu. Nuori mies ja kysyn neuvoa mihin kerrokseen mennään hissillä että päästään. Olisinpa vaan itse katsonut. Hissistä ulos. Mies sanoo. Täs on hei pari rappusta mut pärjäätteks. Juu tottakai. Eli puretaan rappuset x 7 takia lapset pois ja kaikki matkalaukut ja matkalaukkukärry ja kannetaan. Sit kun päästään ne raput niin katson että kappas. Hissi olis tullut myös sille tasolle vaikka mies sanoi mitä sanoi.

*Vieras nainen työntää rattaat ja näyttää mihin mennä
No myönnän, kyllähän me näytettiin juur siltä että apu ei olis pahitteeks. Yksi äiti ihminen sanoo että hän työntää meidän rattaat. Taas mun iso suu. Matkaa oli tälläisen himourheilijan silmiin ainaki yli kilometri(??) puolijuoksulla mentiin ja nainen opasti meidän luukulle asti! Sit vielä soitetaan mun äidille missä on. Kun ei edes tiennyt mihin koneeseen on hyppäämässä ja miltä portilta! Ei kerätty kertomaan?
Kerettiin juur ja juuri.

*Matkarattaat riskillä koneeseen
Meillähän sitä tavaraa tosiaan riittää joten matkarattaiden tavarakorit sullottiin täyteen peittoja ym ja sanottiin että sinne vaan Riskillä putoo kyydistä jos putoo.
*Turvatarkastus
Minähän oon aina sanonut että en oikein tykkää rintarepusta mutta yritin taas kerran. Kun olin saanut neuvoteltua pillimehut lapsille mukaan koneeseen, laitettiin siis vauvan 5kk piikkiin virkailijan ehdotuksesta ja läpi meni... Iloisena astelin porttien läpi ja ajattelin että toki piippaa kun on nää korvakorut. .. Juu siinä lähti huutelemaan naiskollegaa paikalle tutkimukseen. Vauva käpälöitiin ja sitten minut kauttaaltaan. Kyllä minä siinä hetkessä vähän itseni kriminaaliksi tunsin. Mut en mä ihmettele. Olis varmaan pitäny olla ne eriparin villasukat pois jalasta. Ja vähä enemmän sitä meikkiä.
Mitään ei kuitenkaan löytynyt, onneksi. Kyllä jo mietin että pitääkö seuraavaksi alkaa pyllistään!!?

*Lentokone
Juosten mentiin  lentokoneelle. Äitini avasi tietysti keskustelun vierustoverille niin että haluaisiko hän mennä ikkunapaikalle kun meillä on tässä lapsia ja joudutaan liikkumaan ees taas. ... Se ystävyys vanhemman rouvan kanssa  meni siinä. Hänellä on polvi kipeä ja hän on tässä reunassa. (Ja varmaan oli kipeämpi kun nousi monta kertaa lennon aikana takiani.
Minä vauva ja äiti oltiin toisessa rivissä ja Isäntä Pippuri ja Esikko toisessa.
*Niskapaskat
Pitihän sitä sitten odottaa siihen asti että ollaan ilmassa ennenko pääsin vaihtamaan vauvan vaippaa. Mitä muuta olisi voinut odottaa tässä hetkessä. Vaatteet vaihtoon.
*Tosi väsy vauva
Yhden kerran otti maitoa ja sen jälkeen kieltäytyi ja kiukkusi ja hymyili ja nukkui ja sit taas alusta. Hiki tuli äidille.

*Mun lapsi oksentaa
Taas hyssyttelyn vauvaa omassa penkkirivissä kun kuulin lapseni oksentavan omassa rivissään. Teki mieli hypätä mummon yli mutta odotin ja sit juoksin vaikka tilanne olikin jo ohi. Matkapahoinvointi nostaa päätään? Juur kehuin äidilleni että onneks lapsilla ei ole sitä vaikka mulla on.
Mulla on jumalauta yhä ne villasukat jalassa. Tosi hiki.

*Perillä.. Odotetaan matkatavaroita.
Alikovero alikovero police jotain
Tuskahiki. Onko meidän laukuissa muka jotain kiellettyä ?? Älä sinä mene ku näytät ihan gangsterilta neuvoin Isäntää lapsi nukkuvansa sylissäni. Kädet turtana. Mentiin yhdessä. Eka poliisi ei tiennyt asiasta. Taas tuli kuulutus. Sitten näin poliisin kävelevän matkan päässä passi kädessään. Näkyi pyöreä pieni vauvanaama! Huusin isännälle että Esikon passi mene mene!
Eli näin. Olin pudottanut Esikon passin johonkin penkin alle!

Vauvani käyttöohje jäi kotiin.
Kolmas lapsi:
Yliväsy ja ressi päivästä ?
Korviin sattuu?
Banaanista masu kipeä?
Tekeekö hampaita?
Ei huoli tissiä.
Särkylääke
Nivuset verillä
Päikkärit  14 h
Haluun lämmintä vettä!!!
Upea hotelli, taivaallista herkuttelua , lastenaltaat
Vi#un kärpänen
Suuntavaiston katoaminen


Ampiaisia
Kylmää vettä
Aurinko on jees mutta hikoilu ei

Valehtelematta olen kuullut sata kertaa sanaparin haluun kotiin, mutta hei meillon täällä oikeesti kivaa!

Täällä on jopa niitä oikeita tikkareitaki myynnissä <3
Chupa chupsin kirsikkatikkareita! (Ei oo äitin makuaistia tässä asiassa perinyt, mun inhokkilistalla on kaikki kirsikkamakeiset!

Tämä on mulle sellaisen henkisen kasvun retki.

Kommentit

  1. Kirjoitat niin hauskasti, että täällä koneen ääressä hymyilyttää, mutta oikeasti lasten kanssa matkustaminen on tosi haasteellista. Itse muistan monet lennot, joissa täytyi viihdyttää pienimpiä, jopa 12 tuntia yhteen suuntaan. Mukavaa lomaa kuitenkin. Nauttikaa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Nautitaan!:) luulen että meillä nuo 12h lennot ovat aikaisintaan 10v päästä mielessä:) , 3,5h tuntui jo pieneltä ikuisuudelta ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raastan juustohöylällä sipulia leivän päälle??! siis hetkone??!

Tähän tilanteeseen havahduin. "Mitäs mä oikein teen??! " Olin reilu kaks vuotta sitte kokenut tämän saman "Mitäs mä oikein teen??!" fiiliksen, kun menin jääkaapille ja join kolme lasillista maitoa siltä seisomalta. Johan nyt. Voisko olla... Eihän ne oo viä myöhässä. Maanantaina alkaa. Eiku hetkonen. Katotaas kalenterista. Eiku ne piti alkaakin jo kaks päivää sitten. Sanon Isännälle. Ei se usko. Enhän mä oo superhedelmä. 18-vuotiaana makasin potilaspedillä yli 50-vuotiaan miesgynen tutkiessa paikkoja. Hän totesi, että sulla on kysta, iso hyvänlaatuinen kasvain oikeassa munasarjassa. Se voi itsekseen sieltä poksahtaa, se tekee tosi kipeetä ja soitat sitten tarvittaessa ambulanssia....  Ja sulla on myös monirakkulaiset munasarjat, PCO,  eli lapsia et tule todennäköisesti ainakaan luonnollisesti saamaan. ahaa, okei, kiitos tiedosta.... . . . . . . . Mä en saa lapsia ehkä ikinä. Jes. 4 vuotta tässä ajatuksessa. Isännälle oli aika vaikeaa myöntää suhteen alus

ke-la

"PIPPURI EI SAA KIUSATA ESIKKOA!" "TILITTÄÄ TÄSTÄ" (silittää tästä) vastaa Pippuri. Juu just niinhän se olikin, kas kun kukaan muu ei huomannu. Nuo majakka ja perävaunu. Niin suloisia silloin kun leikkivät sulassa sovussa. Ja silloin kun eivät. Maailman raivostuttavin pariskunta. Tämä äiti ei kerkiä laskeen kymmeneen kun menen selvittämään. Pippuri kiusaa tahallaan. Esikko vastaa fyysisesti. Kuukausi takaperin löytyi jo hampaanjälkiä molemmilta. No ei sillä. Tämä on hyvä, mutta kova koulu. Muistan isoveljeni kiristyslauseen lapsuudesta: "sä joko haet tai sä itket ja haet" esim. lihapiirakan jääkaapista :D Useimmiten hain ilman itkua. Yritin mielistellä kovin isoveljeäni, hain toveruutta ja hyväksyntää. Milloin olin harjoituskappaleena niskalenkkiä harjoiteltaessa, milloin mönkijän perässä pulkassa istumassa, milloin tekemässä "mahaplätsejä" järvenkylässä.. Kunhan vaan veli huomas. Kerran hyppäsin "selkäplätsin" niin että

kirpiää pakkausaamua.

Huomenta! Hermot oli kireellä taas tänäkin aamuna.  Vaikka aamu oli kaikinpuolin onnistunut ja onnellinen. Ensimmäinen suuri ilo oli, kun isäntä ja minä, molemmat, yhdessä, nousimme lasten kanssa, eikä vaan toinen. Siivottiinkin yhdessä. Mukavampi aloittaa päivä kun siivotaan yhdessä eilisen sotkuja. Joita ei siivota ikinä illalla. Olen nauttinut näistä pakkasaamuista. Ihanan raikasta. Ihossa se vaan näkyy heti. Kuivaa ja koppuraa ja halkeilee ja kaikki mitä joka vuosi ekoilla pakkasilla. Ja kaikilla pakkasilla ;D Ajattelin, että otan nyt oikein tälläisen rauhallisen kynttilöitä+rentoutusmusiikkia+kuppi kuumaa teetä+eilistä makaroonisalaattia-tunnelman ja täytän samalla tiskikoneen. Ja otinkin. Kaupanpäällisenä sain Pippurin kiljumaan viereen "anna, äiti, anna, äiti, anna", kun hän halusi tietokoneen itsellensä josta rentoutusmusiikki kuului. Sitten karkaan vessaan, vaivihkaa, suljen tosi hiljaa oven. 30 sekuntia ja Pippuri hakkaa ovea ja huutaa äiti avaa, äiti avaa,